Ringträning 2022

Ringträning söndagen den 22:a maj

I samband med Västra Kennelklubbens vårutställning på Backamo i månadsskiftet april-maj så föddes idéen om att genomföra en enkel och opretentiös ringträning med fokus på hur man som utställare för sig i ringen, med tips och små råd. Bakgrunden var att flera medlemmar som var där och ställde ut, och som var/är nybörjare, kom upp med frågor vid ringside som visade på ett behov av en enkel engångscoachning. Yvonne Jyborn var den som snappade upp detta, vilket resulterade i att SBaK Väst söndagen den 22/5 hade en ringträningsträff i trädgården hemma hos Yvonne i Grunnebo utanför Vänersborg med henne som ledare.

 

På plats fanns tre stycken Petit Basset Griffon Vendéen, tre stycken Basset Fauve de Bretagne, en styck Basset Bleu de Gascogne samt en tax.

Störningsmoment utgjordes av en Norsk Älghund Grå, en Amerikansk Cockerspaniel, en Bayersk Viltspårhund, hardoft från den intilliggande vallen, en fotograf samt, inte minst; en nyfiken katt.

 

Moment som övades var de traditionella ringträningsmomenten uppställning av ekipagen, samlöp runt ringen, enskild bedömning av hund med triangellöp, från- och återlöp,uppställning och hantering på bordet.Yvonne förklarade de olika momenten för de enskilda ekipagen och de kringstående, och vad hundföraren skulle tänka på efter de olika hundarnas individuella förutsättningar.

 

Efter en fika så var det fantastiskt att se det samlade lugnet hos ”flocken” och hur samtliga hundar och förare med små medel på så kort tid förkovrat sig och jobbade på så snyggt.

 

SBaK Väst önskar lycka till vid kommande utställningar!
 

Samlöp runt ringen ger tillfälle till stilstudier

Yvonne Jyborn ledde ringträningen

Ystra hundar i början av träningen

"Tänk på att domaren har koll även utanför ringen"

Att stå på bordet

"Suck, detta klämmande...."

Cool även utanför ringen

"Husse, jag vill inte!"

"Men, men, vad vill hon mig, hon den där? Bäst att luta sig mot husse."

"OK då, tvii!"

"Ta ut stegen skrek hon.....Hrmpf, inte lätt med en lång-bening till husse"

"Tag ut stegen!"

Sträck på dig!

Kan själv!

Kontakten med "domaren"

Det där lilla diskreta handgreppet

"OK då, husse, men måste jag?"

"Tag bort henne!"

Och så var det ju en tax med också.. :-)

[Uppdaterat 20220524]